Ursula Von Der Leyen

None

Photo by: Kajetan Sumila on Unsplash

Ursula von der Leyen: Genvalgt som Europas Kommissionsformand 2024–2029

Ursula von der Leyen, den nuværende formand for Europa-Kommissionen, er netop blevet genvalgt og vil sidde i embedet frem til 2029. Dette er en betydningsfuld begivenhed med global relevans, der vil forme Europas fremtidige retning. Lad os udforske von der Leyens baggrund, hendes tidligere arbejde og de forventninger, der knytter sig til hendes kommende periode.

Politisk Baggrund

Født i Bruxelles den 8. oktober 1958, har Ursula von der Leyen bevæget sig op ad karrierestigen som en erfaren tysk politiker med betydningsfulde roller, herunder forsvarsminister i Tyskland under Angela Merkels regering.

Tidligere Embedsperiode

I 2019 blev Ursula von der Leyen valgt som formand for Europa-Kommissionen og har siden stået i spidsen for den udøvende myndighed i EU. Hendes første periode var præget af vanskelige udfordringer såsom Brexit, migration og klimaforandringer.

Fokusområder i 2024–2029

Ved sin genvalg har von der Leyen allerede skitseret vigtige prioriteter for den kommende periode, herunder grøn omstilling, digital transformation og styrkelse af Europas globale indflydelse. Hendes overordnede vision peger mod et mere bæredygtigt og inkluderende samfund i EU.

Parlamentarisk Bekræftelse

Europaparlamentets godkendelse af Europa-Kommissionens formand er afgørende. Von der Leyen har tidligere interageret med parlamentet gennem debatter og præsentationer som en del af bekræftelsesprocessen.

Diplomati og Bilaterale Forbindelser

Von der Leyens lederskab har også en betydelig indvirkning på EU’s relationer med internationale partnere såsom USA, Kina og Rusland. Hendes diplomatiske erfaring og politiske baggrund er afgørende for at vedligeholde og styrke disse forbindelser.

Konklusion

Genvalget af Ursula von der Leyen som formand for Europa-Kommissionen markerer en fortsættelse af hendes lederskab i en turbulent periode for EU. Hendes prioriteringer for 2024–2029 vil forme unionens retning og påvirke globale emner som klimaforandringer og digitale rettigheder. Med støtte fra Europaparlamentet fortsætter von der Leyen sit arbejde med at udforske nye veje mod et mere samlet og bæredygtigt Europa.

Læs mere om Ursula von der Leyens genvalg som Formand for Europa-Kommissionen:
Regeringen og Regeringskansliet og European Parliament.