Temper

Taking during a brief stint as a member at one of Brooklyn's coolest coworking spaces, Bat Haus (https://www.bathaus.com/). Friendly community, regular events, and a beautiful space.

Photo by: Shridhar Gupta on Unsplash

Er Temper en platform eller et vikarbureau?

Temper er en platform, der forbinder freelancere, eksterne arbejdstagere og virksomheder med midlertidige jobmuligheder. De diskussioner, der opstår om, hvorvidt Temper fungerer som et vikarbureau eller blot som et mellemled, har skabt kontrovers og retlig uenighed.

Hvad karakteriserer Temper?

Temper er en online platform, der tilbyder freelancere ad hoc jobmuligheder inden for brancher såsom service, detailhandel og events. Virksomheder, der har brug for midlertidig arbejdskraft, kan opslå job på Temper, og freelancere kan ansøge om opgaverne via platformen.

Temper i lyset af vikarbureauer

Debatten om, hvorvidt man bør betragte Temper som et vikarbureau, er blevet heftig, især baseret på udsagn fra fagforeninger som FNV og CNV. Disse fagforeninger hævder, at freelancere, der arbejder via Temper, i virkeligheden bør anses som udsendte medarbejdere snarere end selvstændige erhvervsdrivende. Dette diskuteres aktivt i både medierne og retssystemet.

En retskendelse fastslår, at personer, der arbejder via Temper, er selvstændige erhvervsdrivende og ikke medarbejdere, hvilket har været kontroversielt i fagforeningskredse. Fagforeningerne kritiserer afgørelsen og mener, at den ikke afspejler arbejdets virkelige karakter, men snarere muliggør skjult ansættelse.

Retlige tvister om Temper

De juridiske stridigheder om, hvorvidt Temper udgør en platform eller et vikarbureau, har resulteret i dybtgående retssager og domme. Nogle mener, at freelancere, der arbejder via Temper, bør beskyttes som ansatte med rettigheder til fordele som sygeorlov, pension og løn under sygdom, mens andre argumenterer for, at Temper blot formidler kontakten mellem freelancere og job uden direkte ansættelse.

Afsluttende bemærkninger

Til trods for intens retlig diskussion forbliver debatten om Temper’s rolle uafklaret og kontroversiel. Mens nogle ser platformen som et innovativt redskab til at finde fleksible jobmuligheder, mener andre, at den udnytter freelancere og skaber usikkerhed på arbejdsmarkedet.

Diskussionerne om Temper vil fortsætte både i medierne og i retssystemet, da platformens ansvar over for sine arbejdstagere forbliver et centralt og aktuelt emne.

Referencer:

  1. Rechtbank: Temper is geen uitzendbureau – ZiPconomy
  2. Verrassende uitspraak: wie werkt via platform Temper is écht zzp’er – BNR Nieuwsradio