17 Ιουλιου Γιορτη

Branch of a tree showing through christmas tree shape cutout

Photo by: Kelly Sikkema on Unsplash

Hvilke festligheder finder sted den 17. juli?

På dagen den 17. juli afholdes forskellige festlige begivenheder til ære for visse helgener eller begivenheder af særlig kulturel eller religiøs betydning. Lad os udforske nogle af de markante fejringer, der foregår på denne dag.

Fejringer den 17. juli

Den 17. juli er præget af flere betydningsfulde festligheder. Ifølge den ortodokse kirkes kalender fejres følgende personer eller begivenheder:

  1. Agia Marina the Great Martyr: Agia Marina, også kendt som Marina the Monk, æres denne dag. Hun anses som en beskytter mod sygdomme og ulykker.
  1. Saint Alexandra Feodorovna: Saint Alexandra, en russisk kejserinde og Nicholas II’s hustru, hyldestes på denne dag.

Disse festligheder udgør en central del af den ortodokse kirkes årsfestskalender og er af stor betydning for de troende.

Agia Marina the Great Martyr

Agia Marina, også kendt som Marina the Monk, hyldes den 17. juli. Hun kom oprindeligt fra Antiokia i Pisidien og var en kristen martyr under kejser Diocletians tid. Marina udholdt megen tortur, men forblev tro mod sin overbevisning.

Hun tilskrives evnen til at hele sygdomme og udføre mirakler. I dag anses Agia Marina som en beskytter mod diverse lidelser og sygdomme. Troende fejrer hendes festdag med bønner, ceremonier og besøg på kirker og helligdomme til hendes ære.

Saint Alexandra Feodorovna

Saint Alexandra Feodorovna, også kendt som Alexandra Romanova, var gift med kejser Nicholas II af Rusland. Som kejserinde af det russiske imperium var hun en hengiven ortodoks kristen og en kærlig mor.

Under den russiske revolution blev kejserfamilien fængslet og senere henrettet af bolsjevikkerne. Saint Alexandra Feodorovna blev martyr sammen med sin familie og er helgenkåret af den russisk-ortodokse kirke.

Fejring af Agia Marina og Saint Alexandra Feodorovna

Tilhængere af Agia Marina og Saint Alexandra Feodorovna fejrer deres festdage den 17. juli med forskellige ritualer og ceremonier. Kirker viet til disse helgener kan arrangere særlige gudstjenester, messer og processioner til ære for deres liv og indsats for kristendommen.

Troende bruger også denne periode til personlig refleksion, bøn og taknemmelighed over for disse hellige personer. Nogle besøger helligdomme, kapeller eller klostre tilknyttet disse helgener for at søge vejledning, trøst eller helbredelse.

Opsummering

Den 17. juli fejres betydningsfulde festligheder i den ortodokse kristendom. Agia Marina the Great Martyr og Saint Alexandra Feodorovna æres på denne dag. Deres liv og eksempel inspirerer troende globalt til et helligt og dedikeret liv i tjeneste for andre.

I dagene op til den 17. juli forbereder troende sig på at hylde disse helgener ved at deltage i gudstjenester, ofre bønner og reflektere over deres historiske betydning i kristendommen. Fejringen af disse helgener forener troende i taknemmelighed og enhed for deres forbilledlige liv.