Von Der Leyen

None

Photo by: Kevin Yudhistira Alloni on Unsplash

Von der Leyen: Hendes anden periode som formand for EU-Kommissionen

Ursula von der Leyen, den nuværende formand for EU-Kommissionen, har annonceret sit løfte om undtagelser for brændstof i forhold til et forbud mod forbrændingsmotorer. I et forsøg på at blive genvalgt til en anden periode som EU-Kommissionsformand har hun præsenteret retningslinjer for en digital strategi og mere effektiv udvikling af kunstig intelligens.

Ursula von der Leyen: Baggrund

Ursula von der Leyen, født i 1958 i Bruxelles, Belgien, er en tysk politiker fra det Konservative Parti, CDU. Hun blev valgt som præsident for Den Europæiske Kommission den 1. december 2019. Von der Leyen har tidligere haft ministerposter i det tyske forbundskabinet siden 2005, herunder som forsvarsminister og arbejdsminister.

Von der Leyens løfte om undtagelser for brændstof

For at sikre støtte til hendes genvalg som EU-Kommissionsformand har von der Leyen lovet at indføre undtagelser for elektriske brændstoffer, også kendt som E-fuel. Dette skridt følger et foreslået forbud mod forbrændingsmotorer og en overgang til mere miljøvenlige transportformer.

Von der Leyens digitale strategi for anden periode

Som en del af hendes vision for anden periode har Ursula von der Leyen fremlagt retningslinjer for en digital strategi for EU. Dette inkluderer et stærkere fokus på udvikling af kunstig intelligens og en mere bæredygtig og effektiv teknologisk tilgang for at fremme innovation og skabe arbejdspladser inden for den digitale sektor.

Genvalg af von der Leyen og hendes vision

Ved at genvælge von der Leyen som formand for EU-Kommissionen vil hendes visioner for digitalisering og grøn omstilling blive i fokus og præge EU’s politikker og strategier for fremtiden. Hendes lederskab har potentiale til at forme EU’s rolle på verdensplan, især inden for teknologi og bæredygtighed.

Konklusion

Ursula von der Leyen har etableret sig som en central figur i EU’s politiske landskab. Hendes løfte om undtagelser for brændstof og fokus på digitalisering indikerer en progressiv tilgang til at tackle fremtidige udfordringer. Hendes genvalg som formand for EU-Kommissionen har potentiale til at forme Europas fremtidige kurs og position som global aktør.

Referencer:

  1. manager-magazin.de – Verbrenner-Aus: Von der Leyen verspricht E-Fuel-Ausnahmen
  2. Netzpolitik.org – Von der Leyen wiedergewählt: Was in ihrem digitalen Fahrplan steht