Von Der Leyen

Teamwork, the one thing that makes a positive difference to organisations, provided it is effective. As a Teamologist, I help teams measure how effective their teamwork is, as I’m a team-building specialist and international award-winning conference speaker about achieving high-performance teamwork..

Photo by: Nick Fewings on Unsplash

Europaparlamentet nominerer von der Leyen til EU-Kommissionsformand for anden gang

Ursula von der Leyen blev valgt til EU-Kommissionsformand af Europaparlamentet for en anden periode. Hendes genvalg bekræfter hendes fortsatte ledelse af EU’s politik og udøvende magt. Von der Leyen, af tysk nationalitet, påbegyndte sin første embedsperiode som præsident for EU-Kommissionen i 2019, og hendes genvalg vidner om tillid til hendes lederskab og politiske program.

Tackler udfordringer og kompleksiteter

Under von der Leyens nuværende embedsperiode har hun stået over for forskellige udfordringer og kompleksiteter såsom håndtering af COVID-19-pandemien, klimaforandringer, økonomisk genopretning og geopolitiske spændinger. Hendes fokus på klima og bæredygtighed har formet EU’s tilgang til disse spørgsmål, idet det har udgjort centrale elementer i hendes politiske dagsorden.

Von der Leyen har desuden arbejdet på at styrke EU’s globale rolle, fremme menneskerettigheder, demokrati og retsstatsprincippet både internt og eksternt. Hendes embedsperiode har været kendetegnet ved bestræbelser på at styrke samarbejdet mellem medlemslandene og udvikle en mere effektiv og sammenhængende tværgående politik.

Fremhæver klima- og miljøaspekter

I sin genvalgstale til Europaparlamentet understregede von der Leyen betydningen af klimabeskyttelse og miljøspørgsmål. Hun opfordrede til handling for at opfylde EU’s grønne mål og forpligtelser i henhold til Parisaftalen. Hendes vision for en “grønnere” fremtid har fået opbakning fra flere EU-lande og politiske ledere og afspejler den stigende globale bekymring for klimaforandringer.

Von der Leyen har forpligtet EU til at være en førende aktør inden for klimaindsatsen og til at udvikle innovative og bæredygtige løsninger for at reducere udledningen af drivhusgasser, beskytte biodiversiteten og fremme en cirkulær økonomi. Derudover har hendes politik fokus på en retfærdig omstilling for at tage hånd om sårbare samfund og undgå, at nogen efterlades bagud.

Udfordringer og kritik

Selvom von der Leyen har haft succes med flere initiativer og politiske målsætninger, har hendes ledelse også været genstand for kritik og modstand. Nogle kritikere har påpeget mangel på fremskridt inden for visse områder, herunder migration, udenrigspolitik og social retfærdighed. Der er også bekymring om EU’s evne til at håndtere interne og eksterne udfordringer effektivt og koordineret.

Derudover har von der Leyen stået over for udfordringer med at skabe enighed blandt medlemslandene om visse politiske spørgsmål og reformer, hvilket har skabt spændinger og kompromiser i beslutningsprocessen. Hendes evne til at forene forskellige politiske interesser og opnå konsensus vil fortsat være afgørende for hendes succes i den kommende embedsperiode.

I genvalg af von der Leyen ligger fremtiden for EU

Von der Leyens genvalg som EU-Kommissionspræsident bekræfter hendes lederskab og politiske dagsorden i EU. Hendes fokus på klimabeskyttelse, bæredygtig udvikling og globalt samarbejde afspejler de aktuelle udfordringer og muligheder for EU. Med sit genvalg forpligter hun sig til at fortsætte med at lede EU mod bæredygtig udvikling, retfærdighed og imødegåelse af komplekse udfordringer.

Kilder:

  1. tagesschau.de
  2. EURACTIV Germany