Gibraltar

None

Photo by: Michal Mrozek on Unsplash

Gibraltar: Fodboldforbundets juridiske klage

Gibraltar fodboldforbund har indgivet en juridisk klage til UEFA efter anklager om “provokerende og fornærmende” adfærd under fejringen af det spanske nationale fodboldholds EM-titel i Madrid. Forløbet for fejringen gik problemfrit, men en sang sunget af Morata og andre tilskuere, der refererede til Gibraltar som spansk territorium, har affødt en reaktion fra fodboldforbundet i Gibraltar.

Konfliktens oprindelse

Gibraltar er et britisk oversøisk territorium beliggende på den sydlige spids af Den Iberiske Halvø, præget af spændinger mellem Storbritannien og Spanien på grund af territoriale krav. Den spanske EM-sejr har forværret kontroversen.

Provokationen

Under fejringen i Madrid sang en gruppe, inklusive Morata fra det spanske hold, en sang hånende Gibraltar som spansk territorium. Handlingen blev betragtet som provokerende og fornærmende af Gibraltars fodboldforbund.

Responsen fra Gibraltars fodboldforbund

Fodboldforbundet i Gibraltar har officielt klaget til UEFA og anmodet om handling mod de påståede fornærmelser fremsat under fejringen i Madrid. Sangen opfattes som en overtrædelse af Fair Play-ånden og anses for uacceptabel.

Lokal støtte

Fanklubben og lokalbefolkningen i Gibraltar har støttet fodboldforbundet og krævet respekt for Gibraltar som et selvstændigt territorium.

UEFA’s handling

Det forventes, at UEFA vil undersøge klagen og træffe passende foranstaltninger. Tidligere har organisationen håndteret lignende sager om diskrimination og provokerende adfærd.

Afslutning

Gibraltars fodboldforbund reagerer på påståede fornærmelser under fejringen af det spanske holds EM-sejr. Klagen til UEFA kræver handling mod den provokerende adfærd, der rettes mod Gibraltar. UEFA forventes at undersøge situationen for at sikre Fair Play-værdierne i fodboldverdenen.

Kilder:

  1. VRT Nieuws
  2. Le Soir