Von Der Leyen

Teamwork, the one thing that makes a positive difference to organisations, provided it is effective. As a Teamologist, I help teams measure how effective their teamwork is, as I’m a team-building specialist and international award-winning conference speaker about achieving high-performance teamwork..

Photo by: Nick Fewings on Unsplash

Von der Leyen genvalgt som EU-Kommissionspræsident for anden gang

Europaparlamentet har valgt Ursula von der Leyen til at fortsætte som EU-Kommissionspræsident i endnu en embedsperiode. Hendes genvalg bekræfter kontinuiteten i EU’s ledelse under hendes politiske orientering. Den tyske von der Leyen overtog sin første embedsperiode som præsident for Europa-Kommissionen i 2019, og hendes genudnævnelse udtrykker tillid til hendes lederskab og strategiske prioriteter.

Kontinuerlig ledelse og politiske udfordringer

I løbet af von der Leyens nuværende embedsperiode har hun konfronteret sig med adskillige komplekse problemstillinger, herunder håndteringen af COVID-19-pandemien, klimaforandringer, økonomisk genopretning samt geopolitiske spændinger. Hendes klare fokus på klima og bæredygtighed har formet EU’s retning og prioriteringer i disse områder og har været bærende søjler i hendes politiske dagsorden.

Von der Leyen har desuden arbejdet på at styrke EU’s globale positionering, fremme demokrati, menneskerettigheder og retsstatsprincippet både internt og eksternt. Hendes embedsperiode har været kendetegnet ved bestræbelser på at styrke samarbejdet blandt medlemslandene og sikre en mere effektiv og sammenhængende politik på tværs af sektorer.

Vision for grøn omstilling

I Von der Leyens genvalgstale til Europaparlamentet fremhævede hun betydningen af klima- og miljøbeskyttelse og opfordrede til handling for at imødekomme EU’s grønne mål og forpligtelser i henhold til Parisaftalen. Hendes vision om en “grønnere” fremtid har fået støtte fra flere EU-lande og politiske aktører og afspejler den voksende globale bekymring for klimaforandringer.

Hun har forpligtet EU til at gå forrest i kampen mod klimaforandringer og udvikle bæredygtige løsninger for at mindske drivhusgasudledningen, beskytte biodiversiteten og fremme en cirkulær økonomi. Desuden understreger hendes politik behovet for en retfærdig omstilling, der tager hensyn til sårbare samfund og sikrer, at ingen bliver efterladt på sidelinjen.

Udfordringer og modgang

Selvom von der Leyen har opnået succes med flere politiske initiativer, har hendes lederskab også mødt kritik og modstand. Nogle kritikere har påpeget manglende fremskridt på områder som migration, udenrigspolitik og social retfærdighed. Bekymringer er også opstået vedrørende EU’s evne til effektivt og koordineret at løse interne og eksterne udfordringer.

Derudover har von der Leyen kæmpet med at skabe enighed blandt medlemslandene om visse politiske spørgsmål og reformer, hvilket har resulteret i spændinger og kompromiser i beslutningsprocessen. Evnen til at forene divergerende politiske interesser og opnå konsensus vil fortsat være afgørende for hendes succes i den kommende embedsperiode.

Sammenfatning

Genvalget af von der Leyen som EU-Kommissionspræsident markerer en fortsættelse af hendes lederskab og politiske vision for EU. Hendes engagement i klima- og miljøbeskyttelse, bæredygtig udvikling og globalt samarbejde svarer til de udfordringer og muligheder, EU står over for i dag. Med sit genvalg forpligter hun sig til at fortsætte med at lede EU effektivt gennem komplekse problemstillinger og fremme bæredygtig udvikling og retfærdighed.

Kilder:

  1. tagesschau.de
  2. EURACTIV Germany