Ursula Von Der Leyen

Teamwork, the one thing that makes a positive difference to organisations, provided it is effective. As a Teamologist, I help teams measure how effective their teamwork is, as I’m a team-building specialist and international award-winning conference speaker about achieving high-performance teamwork..

Photo by: Nick Fewings on Unsplash

Alt Om Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen har stået i centrum som præsident for Europa-Kommissionen. Hun er den første kvindelige leder på denne post og har været afgørende for EU-politikken. Lad os nu udforske hendes baggrund, politiske karriere og betydningen af hendes rolle som præsident for Europa-Kommissionen.

Baggrund og Politisk Karriere

Ursula von der Leyen, født den 8. oktober 1958 i Bruxelles, Belgien, er datter af Ernst Albrecht, en tidligere ministerpræsident i Niedersachsen, Tyskland. Hendes politiske karriere startede tidligt i 2000’erne, og hun blev valgt som medlem af Forbundsdagen for CDU. Von der Leyen blev senere minister for familie, de ældre, kvinder og ungdom i Angela Merkels regering og senere Tysklands forsvarsminister.

Ursula von der Leyen som Præsident for Europa-Kommissionen

Von der Leyens internationale indflydelse tog fart i 2019, da hun blev nomineret til præsidentposten for Europa-Kommissionen. Hendes bekræftelse i embedet af Europa-Parlamentet i juli 2019 med 383 stemmer til fordel, markerede begyndelsen på en ny æra for EU-politikken under hendes lederskab.

Betydningen af hendes Rolle

Som leder af Europa-Kommissionen spiller Ursula von der Leyen en afgørende rolle i EU’s beslutningsprocesser. Hendes fokusområder som klimaforandringer, digitalisering, migrationspolitik og økonomisk genopretning er fundamentale for Europas fremtidige kurs.

Kritik og Kontroverser

Selvom von der Leyen har haft succes som præsident for Europa-Kommissionen, har hendes embedsperiode ikke været uden kontroverser. Kritik har været rettet mod hendes tidligere rolle som Tysklands forsvarsminister og hendes håndtering af udfordringer som udgifter og ressourcer i forsvaret.

Konklusion

Ursula von der Leyens rolle som præsident for Europa-Kommissionen er af afgørende betydning for Europas fremtid. Hendes lederskab på centrale områder som klima, digitalisering og migration vil forme EU’s politik og bane vejen for en mere bæredygtig og retfærdig fremtid for kontinentet.